De grootste winnaar van de Bitcoin-rally? Dogecoin. DOGE-prijs stijgt met 105% in één week

Dogecoin ontvangt wat onwaarschijnlijke publieke affectie van volwassen Australische ster Angela White voor haar laatste high-profile goedkeuring.

De grootste winnaar van de Bitcoin-rally? Dogecoin. DOGE prijs omhoog 105% in één weekALTCOIN WATCH
Altcoin Dogecoin (DOGE) leidt altcoin inkomsten deze week, meer dan 1 procent per teken na een verrassing goedkeuring door Australische volwassen filmster Angela White.

In een onwaarschijnlijke gebeurtenis beweging, tweette White over haar DOGE-optredens en veranderde vervolgens haar Twitter-profiel naar zichzelf in Dogecoin reclameproducten.

Angela White beweert dat ze al 7 jaar DOGE hodl doet…
Het nettoresultaat was een onmiddellijke prijsstijging van 125% in DOGE/USD, die de impact van een eerdere knik op Twitter van Tesla CEO Elon Musk overtrof.

„Ik ben al sinds 2014 bezig met mijn $Doge. VEEL GEDULD. FOR THE MOON #dogecoin,“ schreef White op 2 januari.

De aanleiding voor een plotselinge openbaring is niet Crypto Wealth  duidelijk, en of White al dan niet een voorraad Dogecoin onder zijn matras heeft bewaard gedurende zeven jaar kon niet onmiddellijk worden geverifieerd.

Aantal Dogecoin Twitter gebruikers (blauw), Bitcoin (rood). Bron: TheTie
Op het moment van publicatie onthulde de DOGE echter nog steeds de publiciteit, die de laatste zeven dagen nog steeds met meer dan 100% toenam, ondanks de volatiliteit die deze week door Bitcoin (BTC) werd veroorzaakt. De sociale netwerkactiviteit nam toe met het aantal Twitter-gebruikers dat in januari een recordaantal voor beide cryptomieten bereikte, volgens gegevens van TheTie.

DOGE/USD slaagde er ook in om de psychologisch significante 1 centimeter te doorbreken, waardoor deze op een niveau kwam dat sinds januari 2018 niet meer is voorgekomen. Ondanks de successen blijft shiba inu nog steeds relatief ver verwijderd van het hoge niveau van US$ 0,0153 die maand.

Dagkaart DOGE/USD-kaarsen (Bittrex). Bron: TradingView
Het is niet de enige altcoin die recentelijk heeft geprofiteerd van de volwassen entertainmentindustrie. Eind vorig jaar zorgde een onderbreking in Pornhub ervoor dat Verge (XVG) de vruchten plukte, want de site nam cryptomoeda als enige betalingsoptie.

Altseason in alle opzichten behalve de naam
Dogecoin creëert echter het scenario voor een renaissance van de altcoins die in toenemende mate de cryptomorfe markten overnemen.

Terwijl de Bitcoin-record rally afkoelt, zien alternatieve cryptomorfen hun fortuin omkeren na enkele jaren van wijdverbreide verliezen.
Top altcoin performers voor de afgelopen 7 dagen. Bron: CoinMarketCap
Onder hen is marktleider Ether (ETH), die ’s nachts meer dan 1000 dollar op maandag terugkeerde om de prestaties van Dogecoin vrijwel aan te passen, alleen op prijsniveau van meerdere ordes van hogere omvang.

Anderen hebben het ook goed gedaan, met Uniswap (UNI) dat vorige week meer dan 50% groeide en Polkadot (DOT) dat in het nieuwe jaar zijn razendsnelle opkomst voortzette.

Zoals gemeld door de Cointelegraph, vinden analisten dat het nu het juiste moment is voor de altcoins om hun volgende moment in de schijnwerpers te zetten, met het potentieel om zelfs de winst van Bitcoin sinds de zomer te verduisteren.

„Ze zeiden dat het niet meer goed gaat met de altcoins. Geen seizoenen meer. Bitcoin’s dominantie bereikt 80% +,“ vertelde Cointelegraph Markten-analist Michaël van de Poppe maandag aan de volgers van Twitter.